Se Intampla Si La Case Mari …

Si Google intra in criza
de Bianca Dinu | 22 Ianuarie 2009

Dupa ani de succes, liderul in cautarile pe internet Google Inc. se va alatura companiilor care au avut si au, in continuare, de suferit din cauza crizei economice globale.

Rezultatele financiare ale Google pentru trimestrul patru fiscal reflecta cea mai mica crestere a sa din anul 2004 si explica motivul pentru care divizia de management a companiei a facut eforturi financiare, in ultimul timp, pentru a menaja profiturile.

Printre acestea, Google a exclus din portofoliul sau produsele care nu au avut succes, a acceptat reclamele la bauturi alcoolice care, initial, erau interzise, a deschis sectiuni comerciale gratuite ale site-ului sau Web si a concediat o multime dintre angajati.

Si asta de la o companie care se afla intr-o pozitie cu mult mai buna fata de alte business-uri datorita fortei dominante pe care o detine in zona de publicitate pe internet. Totusi, chiar si cresterea publicitatii online este asteptata sa scada cu aproximativ 10 procente in acest an.

Asadar, se pare ca nici Google nu este imuna la criza economica, cifra sa financiara pentru ultimul trimestru al anului trecut scazand uimitor cu 48% fata de 2007. De la un trimestru la altul, expertii au prevazut ca dificultatile economice vor afecta rezultatele sale, insa, chiar si asa Google ramane in continuare o masina de facut bani.

Sursa: Google Community

Advertisements

~ by .Endless on January 24, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: